Tutki ja tulkitse – Alakoulun historia I

Tutki ja tulkitse – Alakoulun historia -teoksen 1. osa  (Oppilaan kirja & Opettajan kirja) on nyt myynnissä. Kirjat ovat myynnissä Kirja-Aarteesta tai Kirjaväylästä  – ja nyt myös suoraan Kustannus Aarnin sivuilta. Ensimmäisen osan kirjat ilmestyvät  heinäkuussa 2018 . Siirry kauppaan tästä linkistä.

Tutki ja tulkitse on uusi taitopohjaiseen oppimiseen perustuva oppikirjapaketti, jonka kirjoittajat ovat Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen ja historian laitosten tutkijoita ja alakoulun opettajia. Kaksiosaisessa teoksessa historiaa opetetaan alakoulun 4.-6. luokan oppilaille  uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Teoksen oppilaan kirjan molemmissa osissa on noin 20 artikkelia, joissa historiaan kuljetaan oppilaan kanssa esihistoriasta antiikin ajan loppuun saakka.  Oppilaan kirjat julkaistaan kokonaisuudessaan sekä painettuna, n. 200-sivuisena neliväriteoksena että verkkokirjana.

Opetustyön tukena Oppilaan kirjan rinnalla julkaistaan molemmille osille oma Opettajan kirja. Kirjasta löytyy yksityiskohtaisen pedagogiset ohjeistukset ja vinkit opetustunneille.

Koulu voi ostaa myös oikeudet Tutki ja tulkitse -verkkoaineistoihin. Opettajan kirjan verkkoversiossa tuntikohtaiset aineistot, oppilastehtävät ja muut toiminnalliset materiaalit voi tulostaa oppitunnille erikseen.